Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

BoMill contracting with one of the world’s largest food manufacturers. The agreement is worth more than 20 MSEK

1 March 2014, 08:25 CET

| News

BoMill ingår avtal med en av världens största livsmedelstillverkare. Avtalet är värt mer än 20 MSEK.

BoMill AB kan idag informera om att bolaget har ingått ett flerårigt utvecklingsavtal med ett av världens största livsmedelsföretag. Det är ett avtal som sträcker sig över tre år och är värt mer än 20 MSEK. BoMill ska med hjälp av sin nuvarande teknologi utveckla en speciell applikation för kunden, med avsikt att kvalitetssortera spannmål.

BoMill utvecklar och marknadsför en unik utrustning för kvalitetssortering av spannmål i stora volymer kallad TriQ. I Italien finns nu en multiTriQ anläggning i drift. Anläggningen används för att sortera durumvete och det är den första i sitt slag i världen. BoMills teknologi innebär att varje enskild kärna analyseras och sorteras och detta görs med en kapacitet av 18 ton per timme.

För att förstärka bolaget har en ny styrelseordförande tillsatts i BoMill AB. Ny ordförande i bolaget från och med slutet av februari blir Thomas Eklund. Thomas Eklund är idag VD på Investor Growth Capital Europe. -­‐ Vi är väldigt glada och stolta att ha Thomas med ombord i styrelsen. Hans erfarenhet och nätverk kommer vara mycket värdefullt för BoMill, säger Bo Löfqvist, grundare och avgående styrelseordförande.

Största ägaren är grundaren Bo Löfqvist. Övriga är Sydsvensk Entreprenörsfond och utsädeföretaget Syngenta genom Syngenta Ventures.

Kontaktperson:

Karin Wehlin, VD
karin.wehlin@bomill.com 
Phone: +46 703 05 24 8